keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Äijä pihvi

Bongasin kaupasta tarjouksessa olevan 450grammasen porsaan sisäfileen, joten eihän sitä voinut hyllylle jättää. Vielä äijempi pihvi tulis n.kilon painosesta ulkofileestä.

Tarvitset:
-Porsaan filettä
-Rub-maustetta (ohje)
-Grillikastiketta (ohje)

Poistetaan fileestä kaikki kalvot pois ja leikataan se auki mahdollisimman suureksi levyksi. Nuijalla voi vielä pari kertaa kopauttaa päälle. Tämän jälkeen hiero rub-mauste lihan molemmin puolin ja laita jääkaappiin maustumaan usemmaksi tunniksi, paras olisi jos sais yön yli olla.

Itse tein uunissa seuraavasti, sivelin pihvin yläpuolelle grillauskastiketta ja laitoin 175c uuniin keskitasolle n.15minuutiksi. Sen jälkeen käänsin pihvin ja valelin kastiketta toiselle puolelle, ja taas uuniin vartiksi. Tämän jälkeen sivellään taas grillikastiketta päällipuolelle ja otetaan väriä grillivastuksilla, kun on kaunisväri niin käännetään, voidellaan ja taas uuniin.

Voihan tämän myös grillata miedolla lämmöllä grillissä, välillä grillauskastiketta sivellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti