torstai 29. maaliskuuta 2012

Hedelmäinen chilikastike

Tulipas tehtyä tuollainen todella pirtsakan värinen ja raikkaan tulinen chilikastike lidlin "habaneroista", jotka lienevät kyllä lähempänä fatalii:ta.

Reiluun 3desin annokseen tarvitset:
-1tl öljyä
-12 fatalii/habanero chiliä
-100g ananasmurskaa
-4 valkosipulin kynttä
-½ keskikokoinen sipuli
-½tl suolaa
-3dl vettä
-40ml etikkaa
-15g sokeria

Laita kattilaan öljy, chilit, ananas, valkosipuli, sipuli ja suola. Keitä niitä noin 5minuuttia.
Lisää vesi ja anna kiehua n.20minuuttia kunnes ainekset ovat pehmenneet. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja lisää etikka ja sokeri sekoita vielä hieman sekoittimella. Voit vielä lisätä pienen lorauksen atamonia parantamaan säilyvyyttä. Purkita uunissa kuumennettuihin vielä kuumiin lasipurkkeihin ja anna makuuntua jääkaapissa parisen päivää jos maltat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti