tiistai 10. tammikuuta 2012

Naan leivät

Joskus lomalla tuli käytyä Brysselissä intialaisessa ravintolassa ja alkupalana siellä tarjoiltiin naan leipiä. Oli sen verran hyviä että piti niitä sitten itekkin tehä ja maukkaita niistä kotonakin tulee.
Elikkä tarvikkeet joita tarvitaan:
-2 dl maustamatonta jogurttia
-2 dl vettä
-1 tl suola
-9 dl vehnäjauhoja
-2 tl leivinjauhetta
-2 rkl öljyä
Voiteluun:
- n.50g voita
-1 tl valkosipulijauhetta
-1 tl chilijauhetta (itse käytin habanero jauhetta)
Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja toisessa kulhossa jugurtti, vesi ja öljy keskenään. Tämän jälkeen sekoita nesteet kuivien ainetten kanssa ja vaivaa hyvin jotta tulee kunnon sitko. Tämän jälkeen laita taikina jauhotulle pöydälle ja ota taikinasta pienempiä palasia ja pyörittele palloiksi. Anna pallojen kohota 10min liinan alla ja laita vaikka tässä välissä uuni lämpiämään 250asteeseen. Seuraavaksi taikinapallot laitetaan uuninpellille leivinpaperin päälle ja kaulitaan ohuiksi  levyiksi. Anna vielä olla levyn päällä noin 5minuuttia ennen uuniin laittoa. Leipiä pidetään uunissa noin 5min kunnes pintaan on tullu hyvä väri, leipien pitäisi uunissa kohota ontoiksi “palloiksi” jos kaikki on mennyt nappiin. Sillä aikaa kun leivät on uunissa sulata voi ja sekoita siihen mausteet. Kun leivät otetaan pois uunista sivellään niiden päälle voiseos.
Leivät tarjoillaan kuumina.

1 kommentti: